VISSEN OP DE IJSSEL

VISSEN OP DE IJSSEL

DE DAG VAN DE VARIATIE

roofvissen-eu-ijssel-15

Op zaterdag  17 september hadden Gerrit en ik een dag vissen op de rivier gepland. Het zou voor ons de tweede keer op de IJssel worden. De eerste keer hebben we een prachtige dag gehad  met mooie vangsten, waaronder 2 keer een PR voor Gerrit.

roofvissen-eu-ijssel-14

Vol goede moed begonnen wij dan ook aan de tweede sessie op deze prachtige rivier. De bedoeling was om te gaan verticalen, slepen met groot en klein kunstaas en om kribvakken uit te werpen. Omdat we deze dag stroomopwaarts wilden vissen, wat voor ons nog onbekend terrein is, besloten wij om al trollende opzoek te gaan naar stekken waar we konden gaan verticalen of werpen.
De dag zou heel anders verlopen dan vooraf gedacht want vlak nadat de pluggen overboord waren kwamen de eerste aanbeten al. Ik mocht de dag beginnen met vangen en de eerste vis was gelijk een verbetering van mijn pr Winde.

roofvissen-eu-ijssel-17

Deze werd aangescherpt van 46 naar 54 cm. De aanbeet was precies voor de kop van een krib, op de ratlin hornet.

roofvissen-eu-ijssel-21

De volgende krib kreeg ik weer een aanbeet. Nu kwam er een mooie roofblei boven. Daarna volgde wat kleinere baars vangsten en toen de kribben ophielden besloten we te verkassen naar de overkant. Hier besloot ook Gerrit voor de hornet te gaan en besloot ik te wisselen voor een iets dieper lopende bullhead. Dit omdat ik aan de buitenkant viste en iets dieper wilde komen. Al snel leverde dat een mooie baars op van 35 cm en even later een mooie winde.

roofvissen-eu-ijssel-23

Op dat moment vroeg Gerrit zich af wat hij fout deed. Nou Gerrit deed niks fout want vanaf dat  moment werd alles anders.

roofvissen-eu-ijssel-1

 

roofvissen-eu-ijssel-4
Gerrit begon met een mooie 80 plus snoek op de Hornet en even later kwam ook voor hem een nieuw PR winde, 51 cm maarliefst.

roofvissen-eu-ijssel-22

Onze dag kon niet meer stuk,  allebei een PR, wat wilden we nog meer. Nou Gerrit wilde wel eens een grote roofblei vangen en ik een mooie snoekbaars op een plug. Hier lijkt echter een vloek op te rusten want mark en snoekbaars op een plug lijkt onmogelijk.

roofvissen-eu-ijssel-13

Goed, we bleven door deze goede resultaten doorgaan met trollen en bleven op deze manier de hele dag door baars vangen. Gerrit wist weer een snoekbaars op de plug te vangen, weer dacht hij en ik lachte als een boer met kiespijn.

roofvissen-eu-ijssel-7

Ik verving mijn aasje net als Gerrit voor een jointed shadrap van rapala, in de hoop een snoekbaars te vangen. Zelfde aasje zelfde kansen dacht ik !!

roofvissen-eu-ijssel-6

MIS, want weer was het Gerrit die een snoekbaars op zijn shadrap pakte, gevolgd door een mooie baars.

roofvissen-eu-ijssel-11

Niet veel later Kreeg Gerrit een beuk op zijn hengel en riep, jow dikke vis, en na een aantal minuten mocht Gerrit zijn tweede PR van de dag neerzetten, zijn eerste grote Roofblei.

roofvissen-eu-ijssel-24

roofvissen-eu-ijssel-9

Bij mij waren het intussen vooral baarzen en windes die in de boot kwamen,  niet van het grootste formaat maar ze gaven wel leuke sport zo op de rivier.

roofvissen-eu-ijssel-19

Op het einde waar we wilden draaien dacht Gerrit vast te zitten, maar het tegendeel bewees anders. Er hing weer een mooie 80 plus snoek aan die we de foto’s hebben bespaard omdat ie lelijk gehaakt zat en lange genoeg uit het water was geweest.

roofvissen-eu-ijssel-20
Gerrit wist uiteindelijk zijn PR winde nog even wat op te krikken door een mooi exemplaar van 53 cm te vangen. Toen ik een mooie plek vond en een shad liet zakken om te verticalen, besloot Gerrit met een plug richting de kant te gooien. Bam, hangen, en weer kwam er een snoekbaars boven. Ik snapte er helemaal niets meer van, blijkbaar doe ik toch iets verkeerd voor de snoekbaarzen.

roofvissen-eu-ijssel-5

De dag liep inmiddels een beetje ten einde en we besloten een stuk over te slaan en even gas te geven. Weer aan het vissen het laatste uurtje, kwam er nog een klein snoekje bij mij boven en loste Gerrit nog een grote Dame die een tand voor hem achterliet in zijn plug. We hebben deze dag echt genoten en zullen snel weer een terug keren op deze prachtige rivier.

roofvissen-eu-ijssel-16

Mark lubberts en Gerrit van dijk