Tournament Baits Kikkers en Baby Frogs.

De Kikker test..

Halverwege januari kreeg ik mijn eerste “testpakketje” door de brievenbus! Hier zaten een aantal kikker imitaties van het merk Tournament Baits in. Aangezien er een goede snoek populatie in de buurt zit ben ik meteen op pad gegaan! 

In het begin was het erg taai en lastig om de kikker op de juiste manier te vissen. Ik kreeg maar niet de snoekaanbeten waar ik op gehoopt had. Daar bovenop kwam de lange vorst periode…en dus was het tijd om iets anders te proberen. 

Back to basic.

Het riggen van de Tournament Bait Kikker kan heel makkelijk: gewoon met een loodkop. Doordat er een gleuf is gemaakt voor de weedless visserij kun je gemakkelijk de shad riggen. Met een loodkopje van 7 gram ben ik op pad gegaan! Ik ben begonnen met een lichte jighengel. Hiermee was ik mobiel en kon ik gemakkelijk van stek naar stek lopen. 

Opvallend bij de kikker is dat wanneer de shad met een loodkop gevist wordt de poten van de kikker een “op-en-neerslaande” beweging maken. Hierdoor kan er heel veel actie in de shad gebracht worden. Door zo de shad over de bodem heen te jiggen kreeg ik een keiharde aanbeet van een dikke vette winter baars. Deze vis kon de kikker niet weerstaan en greep hem vol onder een woonboot vandaan.

 Zo’n dreun had ik nog niet eerder meegemaakt. De shad was helemaal geïnhaleerd!

Voor de snoeken heb ik iets anders geprobeerd. Door met een kleine flexhead van 5 gram en een kleine dreg de kikker te riggen, kreeg ik het idee dat dit de snoeken meer aansprak! De flexhead kan van verschillende merken gebruikt worden. Hiervoor heb ik de kleinste kop gepakt uit de serie van Fox. Doordat deze een kleinere schroefdraad heeft kan ik de dreg dicht bij de kop plaatsen. Hierdoor heeft de rest van het lichaam alle ruimte om te bewegen. Door de eerste sessie zo te vissen kreeg ik meteen een mooie aanbeet. Het snoekje wat de shad wilde grijpen miste hem net! Meteen er achter aan gegooid en.. hangen! Een leuke vis op de kikker!

Omdat het kunstaas alle ruimte heeft om te bewegen maakt hij er alle gebruik van. Met een schommelende actie rolt de shad door het water met natuurlijk de extra vibratie door de beentjes! Hierdoor krijg je onderwater veel trillingen die de vis lastig vindt om te negeren. Veel baarzen die even een kijkje nemen en snoeken die er vol op klappen.

Met een gigantische kolk wist de kikker er meteen nog 1 te verleiden! Deze snoek klapte onwijs hard op de kikker. Erg verbaasd was ik toen de shad vrijwel nog onbeschadigd tevoorschijn kwam!

De Tournament Bait Kikker is gemaakt van sterk materiaal. Na een aantal felle snoeken bleef het materiaal intact en de beentjes zitten er nog aan! Ook de ogen blijven er na een aantal vechters nog gewoon aanzitten en zullen niet loslaten. Dit is opvallend omdat bij andere shads toch de ogen al snel de neiging hebben om los te laten.

In water met veel vegetatie kan ook perfect gebruik gemaakt worden van de weedless presentatie. Met een off-set hook kan je de shad gemakkelijk zonder lood riggen. Door het compacte materiaal waarvan de kikker gemaakt is kun je deze ver werpen zonder dat je er extra verzwaring aan toe moet voegen. Hiervan ga ik zeker gebruik maken in de zomer!

Groeten,

Wietze

TournamentBaits kikker 3’’/Baby kikker 4″

Pike Master Lures heeft een tijd geleden een hele serie softbait kikkers op de markt gebracht, onder de naam  ‘’Tournament Baits Frog’s’’

Ze zijn in eerste instantie ontwikkeld voor de snoekvisserij in een 5’’ en 7’’ versie.
Later zijn deze vangers ook in een 3’’ kikker versie (7,5 cm) ontworpen en een baby Frog versie  4’’(kikkervisjes) speciaal voor de streetfishing.

Ze zijn te verkrijgen in 6 verschillende kleuren, Bleu Pepper, Black Orange, Pink Pepper, Fire Tiger, Brown Pearl Glitter en Natural.

18 December zijn Rocky, Harry en ik samen met Jacco Willemsen afgereisd naar Den Haag voor de 3e editie van ,Lord of The Frog, een zeer leuk evenement georganiseerd door Pike master lures
Er werd die dag uitsluitend gevist met de tournament kikkers. De extreem taaie omstandigheden zorgden niet voor mega vangsten maar er kwamen her en der toch wat leuke snoeken uit.
Uiteindelijk een geslaagde dag met veel lol en plezier!
Na afloop kregen wij een aantal pakjes 3’’ Tournamentbait Frogs en baby frogs mee in verschillende kleuren, zodat we deze eens aan de tand konden voelen.

Dit heb ik zeker gedaan en ik wist hier drie soorten op te vangen. Baars, Snoekbaars en Snoek.

Begin 2017 was voor mij vrij moeizaam. Mondjes maat kwamen er vissen aan boord en op de wal.

Het aantal aanbeten was drastisch afgenomen en de watertemperatuur daalde ook als een speer. Sessies tussen de ijsschotsen, niet de meest ideale omstandigheden.
Vissen werden er wel gevangen, op de kikker/kikkervisjes op de Dropshot montage. Onder andere een mooie 39 cm baars en een 60+ Snoekbaars.

Gelukkig steeg de temperatuur de laatste weken en kwam de vis weer een beetje los.
Waar de snoek de hele winter hun energie gebruikte om het grote aas te pakken te kunnen krijgen, gingen ze nu ook voor de kikkers en hoe!

Ik viste de 3 inch kikkertjes op kleine loodkopjes van 3,5 en 5 gram  en Texas Jighead 3, 5 en 5,4 gram.

Ideaal voor stadswateren en polderslootjes, In korte tijd wist ik een hele boel snoeken te vangen. Het waren geen monsters maar wel mooie aantallen.

Ze doken er werkelijk van alle kanten over heen en zogen ze volledig weg.
En alle vier kleuren die ik mocht testen deden het prima.
Beide softbaits leverden vis op voor mij. Ik vond persoonlijk de 3 inch kikker leuker om te vissen, vooral in helder water kon ik de zeer gave aanbeten goed zien.

Qua duurzaamheid doen ze zeker niks onder voor andere bekende softbaits.
De kikkers wegen 6 gram en de kikkervisjes 5 gram.
Ik denk dat na de gesloten tijd dit een absoluut top aasje zal zijn om de poldersloten en sierwateren flink af te vissen.

Maar ook zeker op de Dropshot en een jigkopje, zal het de nodige vissen op gaan leveren!

Mvg Marcel

Kikkertjes

Van Rocky kreeg ik een aantal kikkertjes, van Tournament Baits.
De kikkertjes waren voor mij iets nieuws en ik had hier nog niet eerder mee gevist.
De opdracht was duidelijk, mijn best doen om hier iets op te vangen, en mijn bevindingen hiervan te geven.
Dezelfde middag nog monteerde ik mijn kikkertjes op een loodkop, een streetrunner en een chatterbait.

Mijn doelstelling was op alle drie de aaspresentatie,s een snoek te vangen.

Dat het vissen heet, en niet vangen heb ik gemerkt.
De lage water temperatuur deden de snoeken bijna vast aan de bodem liggen, en meerdere malen lukte het me niet om een snoekje te vangen.
Maar toen er na een aantal pogingen een middag kwam waar de zon flink doorbrak, was het al snel raak. 

Er mocht toch nog even een leuke snoek met mij op de foto.
Ik ga zeker van de zomer met dit kunstaas aan de slag op het water.
Dan wil ik werpend vanuit de boot de kantjes uit gooien, want deze kikkertjes zijn zeker ook een mooie prooi voor de baars en de snoekbaars. 

Helaas kan ik niet vertellen hoe goed dit aasje blijft na het vangen van een aantal vissen, maar de eerste indruk is dat het heel stevig materiaal is dat lang mee gaat. De mooie vibrerende pootjes zullen me na de gesloten tijd nog wel wat vissen opleveren.

Die foto’s houden jullie te goed van mij. 

Mark Lubberts

Baby Frog

Toen ik het pakketje binnen had gekregen, heb ik deze snel opengemaakt. Al snel merk ik dat de watertemperatuur het wat moeilijker maakt om hier nu iets te vangen, maar na uren aan de water kant gestaan te hebben en veel volgers en lossers gehad te hebben, is het me toch gelukt om een snoek te vangen op de babyfrog.

De shad zit vol battle scars maar is nog prima te gebruiken.
Ik heb deze snoek gevangen tijdens een agressieve manier van vissen, 2 felle tikken achter elkaar aan en dan 5 seconden stil laten liggen en dan weer 2 felle tikken geven. Hebbes! Ik had de babyfrog op een jighead gemonteerd.

Yess I did it!

Groet,

Jannick