Tackle Test: Konger BigTail Twist

Tackle Test: Konger BigTail Twist

Vorige week kreeg ik mijn vervangende top van de KONGER paladin cx perch 225/12. Als verrassing had Rocky er een pakje shads bij gedaan met de vraag als ik deze even wilde uitproberen.

Konger bigtail twist

Het was een zakje konger bigtail twist van 6 cm in kleur 006. (dat is een shad met een blauwe boven en een zilveren onderkant)

snoekbaars_konger

Dus op een lekkere zonnige vrije donderdag mijn hengel en tasje gepakt en op naar de waterkant.


snoekbaars_twister

Ik heb de shad gebruikt op de dropshot montage met een 3,5 en 5 grams loodje. Het duurde niet lang of de eerste baars klapte op de shad en gelijk hangen.

baars konger

Naar een aantal mooie baarzen kwamen ook een paar mooie snoekbaarsjes op de shad af en konden er ook niet vanaf blijven.

Het is een mooi bewegende shad die onderwater lijkt op een glasaal de staart zwiept mooi alle kanten op zodat de vis hem niet kan weerstaan.

baars konger

In totaal had ik vandaag een dertig tal vissen op 1 shad en die ziet er nog mooi onbeschadigd uit zelfs nog geen stukje van de staart kwijt.

Ik heb met de shad in verschillende wateren gevist van helder schoon water tot zeer troebel water maar overal kwam vis naar boven de kleur is te gebruiken in alle wateren.

Met vriendelijke groet, Gerrit van Dijk