Tackle Test: Hearty Rise Pro Force

Hearty Rise Pro Force,

hearty_rise_pro_force

Voor we het gaan hebben over de geweldige eigenschappen van de hengel wil ik toch een stukje de techniek in duiken. Iedereen heeft het over Nano technieken van blanks en toch zijn er op de markt nog wat verschillen. NET-VII CNV SNVC NANO-3M T-46 (de samenstelling speciaal voor de Pro Force)

Wat is het geheim en het oplossen van druk problemen met koolstofvezel composieten.

Koolstofvezelcomposiet producten worden beperkt door hun druksterkte. Onder drukbelasting, koolstofvezels kunnen micro-gesp hebben ( een soort kleine rimpel) wat resulteert in het breken of falen van het samengestelde product.

Het geheim van 3M matrix technologie
Een hars met een hoge concentratie uniform gedispergeerde nanodeeltjes met een sterker composiet. Deze nanodeeltjes zijn zo klein, ze omringen en ondersteunen de koolstofvezels, aanzienlijke verhoging van de afschuifmodulus van de hars  en effectief voorkomen van de micro-knik van de koolstofvezels. Hoe groter het nanodeeltje, hoe stijvere ondersteuning van de koolstofvezel. Waar andere nano-technologieën (zoals koolstof nano-buizen) leveren <3% nanodeeltjes, 3M’s gepatenteerde technologie maakt unieke belasting van> 40% van de gelijkmatig verspreid nanodeeltjes. Dit maakt het geheim van 3M tot de ultieme configuratie tussen licht en toch ook stijf.

Hearty Rise blank opbouw
Hearty Rise is een hengelsport fabrikant gevestigd in Taiwan die zich inzet voor de visser die met de hoogste kwaliteit ten strijde wil gaan. Ze besteden aandacht aan het kleinste detail en hun vakmanschap is als geen ander herkenbaar. Ze hebben in de hengelbouw wereld voor ongeveer 3 decennia ervaring om de fijne kneepjes van de blank bouw en ontwerp te begrijpen. Er wordt niets over het hoofd gezien, van het uitzoeken van de hoogste kwaliteit Japanse koolstof tot de beste ogen en componenten uit Japan en de Verenigde Staten. In feite meer dan 60% van de exportmarkt is in Japan. Het zijn Japanse kwaliteit hengels die nu in Nederland verkrijgbaar zijn.

hearty_rise_but

NVC en SNVC NVC
NVC carbon combineert het beste van beide werelden ‘lichtheid en kracht’ in 1’’’ materiaal. Het maakt gebruik van een lage hoeveelheid hars en een hoge modulus carbon. Dit resulteert in een materiaal dat ongelooflijke veerkracht heeft en een hoge verhouding sterkte tot gewicht. Het biedt ingenieurs de mogelijkheid een dunner stuk materiaal te maken.
SNVC maakt gebruik van warmte en druk, een koolstof die ongeëvenaard is in deze industrie. Afscheid nemen van de zware hengel blanks van gisteren, met Hearty Rise sta je met een blank die zowel krachtig en ongelooflijk licht van gewicht is.

hearty_rise


Conclusie,

Er is dus veel marketingtechnisch gebabbel, maar dat krijg je met al die verschillende bedrijven om op de “koolstof race” markt te winnen. De gedachte is volgens mij, probeer het publiek te overtuigen dat ze met behulp van iets speciaals en behulp van technische termen die weinig relevants betekenen voor de normale leek zoals ik, ze de vis van hun leven kunnen vangen.

henrik snoekbaars

Maar toch steken er een aantal fabrikanten met kop en schouder boven uit, waaronder Hearty Rise er één van is. De gevoeligheid en gewicht van de blank is voor mij heel belangrijk. Dit alles heeft ook te maken met mijn visserij.

Henrik_baars

De Hearty Rise Pro Force 3-14gr

Nu de hengel zelf,
Al een tijdje ben ik in bezit van een pracht exemplaar de pro force serie.

  • Lengte 2,22m / 2 delen – 114cm
  • Casting gewicht 3-14g
  • gewicht 95g

Nu ben ik al een tijdje op de achtergrond in het team maar, toch heb ik de tijd gevonden en gehad om hem aardig aan de tand te voelen en er mijn mening over te kunnen geven. In veel landen is er een groeiende trend om op snoek te vissen met licht kunstaas. Ons antwoord hierop is de Pro Force serie, die volledig overeenkomt met deze trend. Ondanks de lichtheid van de blank is het een bundel van energie! Maar de meerwaarde is toch wel dat het voor mij een allround hengel is, voor zowel de dropshot als het vissen met jigheads en pluggen. De Hearty Rise Pro Force gedraagt zich ideaal want het bodem contact komt goed door en dat geeft al snel vertrouwen.
De hengel heeft een fast action met toch een parabolische actie. Het uiterlijk van de hengel mag er ook zeker zijn. Elk detail klopt, iets dat toch ook mee telt tegenwoordig. Ik merkte met het vissen vanaf de boot dat ook hier de hengel prima uit de verf komt.
Vaak vis ik met een dropshot van 10/14 gram en een lange lijn achter de boot. Elk richeltje of kuiltje voel ik prima waardoor ik zelf een mooi beeld kreeg van hoe de bodemstructuur is.

De hengel leest als het ware voor mij de bodem.

Henrik_snoekbaars_2

Vanaf de kant gebruik ik hem vaak voor het vissen met jigheads van een gram of 7 a 10. Vaak tik ik de shad op en doe ik 1 rotatie met de hendel van mijn molen. De mooie harde tikken van de jig die de grond raken geeft voor mij heel veel vertrouwen. Vooral de aanbeten die wat voorzichtig zijn komen erg goed door op de hengel. Dit resulteert in meer vis!

Voor mij is het de Ideale hengel om allround mee te vissen. Zowel van de kant als vanaf de boot.

Tight lines.

Groet,

Henrik Sellies

 

Hearty Rise Pro Force  PF-732L 

– 2,21 m / 2 delig  – transport lengte 1,14 m

– 112 gr

– casting gewicht 5 – 21 gr 

– lijn  8 – 15 lb

Toen wij gevraagd waren om de WPC Streetfishing edition te vissen als team Hearty Rise, was dit de hengel die ik had uitgekozen om de wedstrijd mee te vissen. Een iets zwaardere versie dan de hengel die Henrik omschreven heeft. Dit omdat ik de hengel ook veel in de boot gebruik en soms op diep water vis. Als je op dieper water vist vis je meestal ook wat zwaarder en een wat strakkere en zwaardere hengel vind ik dan wel een must.

Mijn bevindingen over deze hengel zijn ook erg lovend. Als eerst heb ik er natuurlijk de WPC mee gevist en heb er een mooie snoek van 94 cm op gevangen die mij een 5e plaatst wist te bezorgen.

Ik had de hengel voorzien van een weedles montage. Een offset hook met een 5 inch submission shad van Biwaa. Deze kon ik met veel gevoel tussen de waterplanten door vissen en wist op deze manier de snoek te verleiden.

 

Harry snoek

 

Zoals Henrik al omschreef is het een ideale hengel om pluggen en jigheads mee te vissen. De combi met de weedles montage was dus ook zeer geschikt voor deze hengel.

 

Ik gebruik de hengel voornamelijk voor het dropshotten. Het is een strakke en zeer gevoelige hengel. Wonderbaarlijk hoe de producenten dit hebben kunnen samenvoegen. Een strakke hengel die bij de dril lekker door buigt (parabolisch) en elk hobbeltje of kuiltje onderwater doorgeeft. Maar dus ook elke aanbeet of tikje komt zeer goed door. Zelfs het knagen van de kleine baarsjes voel je doorkomen. Dit betekend dus ook veel minder missers. Doordat de hengel lekker straks is kan je erg goed de haak zetten en voorkom je hiermee dat je vissen mis slaat of verspeeld.

 

harry snoekbaars2

 

Ook de lekker felle aanbeten van de baarzen kun je bijna niet meer mis slaan.

 

Harry baars

 

Het vissen met een dood visje op de dropshot is ook zeer geschikt. Zelfs de wat grotere aasvisjes kan je er prima mee vissen. Hetzelfde geld voor de fireball. Bijvoorbeeld een 18 grams fireball voorzien van een aasvisje werkt prima.

 

Harry snoekbaars1

 

Ik kan echt zeggen dat sinds ik met de Pro Force vis, ik aanzienlijk meer vis vang. Mede door het goed kunnen zetten van de haak en dus veel minder missers en lossers heb. Om door de taaie bek van de snoekbaars heen te slaan moet je goed kracht kunnen zetten, en als je dan een te zachte hengel hebt ga je gewoon vissen missen. En het zou toch jammer zijn als je net die ene droomvis verspeeld doordat je de haak niet goed heb kunnen zetten.

 

Groeten,

De Harry