Tackle Test: Hearty rise Predator PR-723MH

Tackle Test: Hearty rise Predator PR-723MH

Een tijdje geleden hebben wij van Premium Tackle een serie hengels gekregen van Hearty Rise om deze eens flink aan de tand te voelen en onze bevindingen daar over te geven. Eén van die hengels is de, ’’Hearty rise Predator PR-723MH 7,3 ‘’ lure 10-50 gram’’

HRpredator

De afgelopen tijd had ik deze zeer mooie afgebouwde stok bij huis staan en heb deze meerdere malen aan een testje onderworpen. Ik had de hengel voorzien van een molen in de 2500 serie en een dunne ronde gevlochten lijn met 15 kg trekkracht. In het begin had ik zoiets van is dit wel een geschikte hengel voor mij en waar kan ik hem het beste voor gebruiken. Het was namelijk in de winter periode dat we de hengels kregen en ik was op dat moment veel met doodaas aan het vissen. Dus ik heb de hengel gelijk maar als eerste voor het doodazen gebruikt. In het eerste opzicht lijkt het een wat lichtere hengel dus ik wist niet zeker of deze wel geschikt zou zijn voor het doodazen. Het tegendeel bewees gelukkig anders want ik heb er een paar flinke snoeken mee weten te vangen op deze manier.

Predator Dobber

Ik had de hengel voorzien van een 18 grams schuifdobber met een fluor carbon onderlijn die voorzien was van een schuifloodje van zo,n 12 gram. Daaronder een dreg maatje 1 maar een maatje 2 zou ook prima zijn. Een aasvis zo rond de 15 a 20 cm. Op deze manier is de aasvis prima weg te zetten. Grotere aasvissen zou echt te zwaar worden.

106 cm hearty rise

De eerste metervis op de hearty rise 106 cm

99 cm hearty rise

Net geen meter maar met 99 cm en moddervet heerlijk om te vangen met een wat lichtere hengel.

 

Mijn gedachtes dat het een te lichte hengel zou zijn bleken ongegrond want de hengel is lekker strak met een wat zachtere top. Strak genoeg om de haak te zetten en zacht genoeg om hem bijvoorbeeld ook met een fireball te vissen. Fireballs tot een gram of 30 met een niet te grote aasvis zijn zeer geschikt. Ook de wat grotere shads met een loodkop tot 30 a 35 gram kan je er goed verticaal of slepend mee vissen. Ook niet te grote diepduikende pluggen zijn er goed mee vissen. Bijvoorbeeld de Salmo hornet 9 is er heel geschikt voor.

Hornet

Niet te grote diepduikende pluggen zijn prima te vissen aan deze hengel.

kleine plug

Kleinere plugjes zijn er ook goed me te vissen doordat de hengel een lichtere topactie heeft.

 

Aangezien deze hengel strakker is dan ik had verwacht ben ik hem ook gaan testen op de roofblei. Dit zijn tenslotte rovers die onbenullig hard op je kunstaas kunnen klappen en je hengel een flinke opdonder kunnen geven. Dus dat leek mij een ultieme test voor de hengel.

 

De manier van vissen die ik hiervoor heb gebruikt is het werpen met kleine spinners en ratel plugjes. Ver ingooien en dan met een lekker snel tempo weer binnen draaien. Ik heb er een paar leuke roofbleien op weten te vangen en de hengel heeft zich goed staande gehouden. De flinke klappen die de roofbleien maken gevolgd door de harde runs worden goed opgevangen door de flinke body die de hengel heeft.

Roofblei

Harde klappen worden goed opgevangen.

Roofblei 2

Een geschikte hengel voor de roofblei

 

Het is voor mij een echte allround hengel geworden die ik bijna elke vis sessie wel mee neem. Hij is Multi inzetbaar en zal een welkome aanvulling zijn in ieders hengel collectie.

 

Groeten de (metervreter)

Harry.