Tackle Test: Duo Realis Spinnerbait G1 “Heavy Duty Spinnerbait”

DUO Realis Spinnerbait G1

Het is al weer een paar maanden geleden dat DUO Met de G1 spinnerbait op de markt kwam. Een spinnerbait welke speciaal ontworpen is voor het zwaardere werk. Niet vanwege zijn formaat maar, vanuit het oogpunt dat het tegen een stootje kan. Compact maar uiterst robuust. Wij  “Rutger Sellies & Jesse Cuperus”  nemen de Duo Realis Spinnerbait G1 eens onder de loep.

De DUO Realis Spinnerbait G1 weegt in totaal 39 gram. Niet heel erg zwaar maar door zijn slanke vorm en compacte formaat creëerd deze erg goede werp eigenschappen. De 2 ,willow blades, zorgen voor een mooie vibratie in het water. Dit geeft ons gelijk een hoop vertrouwen en de vangdrang begint al aardig te komen.

De heavy wire die is gebruikt zorgt voor een robuuste en degelijke spinnerbait. Tevens zijn de splitringen van de willow blades ook dicht gesoldeerd om het zo nog slijtvaster te maken. Dit zorg er dus voor dat je nog langer plezier van deze spinnerbait kan hebben.

Aan de voorkant is het oog waar de speld op bevestigd word open. Dit is voor de visserij in Europa vaak een minpunt omdat wij niet rechtstreeks de fluorcarbon / stalen onderlijn eraan vastknopen. Dit is makkelijk op te lossen met een Krimpkous of een Beugel Elastiekje. Zo voorkom je dat de speld naar achteren schiet.

Ze zijn verkrijgbaar in 8 zeer mooie en exclusieve kleuren.  Voorzien van zilver of goud gekleurde willow blades. 

Op naar de waterkant en kijken of de snoeken er zin in hebben!

 

Jesse

Zelf vis ik de spinnerbait in elk type water, van de kleine polderslootjes tot het grote water. Met de DUO Realis spinnerbait kun je niet alleen diep vissen maar ook net onder het wateroppervlak. Dit is perfect voor in poldersloten die veel troep en waterplanten bevatten.

Ik vis de spinnerbait langzaam binnen over de plantenbedden, met mijn hengeltop naar boven zodat ik weinig vuil oppak. Een tip is om helemaal tot de kant door te vissen en voor de kant een paar slagen wat sneller binnen te draaien. Dit kan een trigger zijn voor een vis die de G1 volgt.

Mijn favoriete kleur is de Pink Tiger. Met z’n gouden bladen die je al vanuit de verte ziet schitteren. Voor mij echt een topper als de zon schijnt.

De felroze kop met een roze/zwarte skirt geeft een erg mooi contrast boven de waterplanten.

In dit soort watertjes hebben de bladen weer 2 voordelen. Doordat de bladen groot zijn hebben ze veel waterverplaatsing, wat erg verleidelijk is voor de snoek. Daarbij houden ze ook de troep weg zodat het niet aan de haak blijft zitten.

De spinnerbait blijft recht lopen ook bij hoge én lage snelheden en blijft goed wiervrij. De haak blijft scherp en de lak van de kop kan tegen een stootje. Dit is precies waar de bait voor gebouwd is, het langdurig meegaan van het materiaal.

Mijn conclusie is dat dit een goede spinnerbait is, die erg lang mee gaat.

 

Rutger

 

Duo Realis Spinnerbait G1, een nieuwe spinnerbait welke ik flink aan de tand heb gevoeld tijdens een aantal mooie sessies op groot water. Samen met Rocky heb ik de Predator Tour en World Predator Classic 2016 gevist dus het testen kwam wel goed van pas.

Al snel merkte ik dat de werpeigenschappen erg goed waren. Dit is niet alleen om meer water af te vissen, maar na een lange dag staan gooien is het gewoon prettig om met minder inspanning een fatsoenlijke worp nog te kunnen maken. Ik vis zelf met een hengel die een werp gewicht heeft tot 130gram en een fast actie heeft. Het is misschien een beetje overkill maar we zijn uiteindelijk aan het vissen op snoek en het liefst grote snoek. Daarom wil ik altijd een beetje backbone overhouden om zo de haak goed te zetten en de vis fatsoenlijk te kunnen drillen of in een wedstrijd de vis zo snel mogelijk in het net te krijgen.

Na een paar worpen meldden de eerste vissen zich op de spinnerbait met heerlijk keiharde aanbeten. De vissen zijn allemaal netjes gehaakt. Ik twijfelde in het begin of er geen trailerhaak erbij op moest. Met maar liefst 9 vissen op de teller en geen lossers  in de eerste sessie, was het voor mij bevestiging dat een trailerhaak erbij op niet nodig is. Na heel wat goede sessies vissen is de lak nog steeds in goede staat en de haak nog steeds erg scherp.

Een minpuntje zit er wel aan bij deze spinnerbait. De kleine skirt die toch wel drastisch minder wordt na een aantal goede vissen. Toch geen echt probleem, want er zijn een aantal winkels die skirts los verkopen. Zo kan je er ook een beetje je eigen draai aan geven.

 Pluspunten:

 Minpunten:
 Goede werpeigenschappen  Kleine skirt
 Willows draaien goed  Open bevestigingsoog
Is goed ondiep te vissen maar ook op dieper water. (+/- 3mtr)

Sterke en zeer scherpe haak
Prijs ligt aan de hoge kant maar dan heb je wel wat.

De Japanners hebben ook deze keer weer een top kwaliteit stuk kunstaas gemaakt. De haken blijven erg lang scherp. Zoals we ook gewend zijn, is het ook weer een kunstwerk voor het oog en is het in een groot kleurenpallet te verkrijgen. DUO blijft mij steeds weer verbazen in de kunstaas wereld.  Ze weten continu weer hun kwaliteit neer te zetten.

Wat mij betreft mogen de planten weer snel gaan groeien en de temperatuur weer stijgen!

Hopelijk zien we elkaar aan de waterkant.

 

Tight lines,

Rutger Sellies