Tackle Test: Biwaa Stroüt

Tackle Test: Biwaa Stroüt

Eind September kreeg ik een pakketje binnen met een aantal mooie swimbaits. De swimbaits waren van het Franse merk Biwaa. De Stroüt is verkrijgbaar in 5,5” & 6,5”. Sinds kort is de grotere broer te koop, namelijk de 7,5”versie van de Stroüt. De Stroüt is verkrijgbaar in verschillende kleuren, voor elk water type is er dus wel een kleur op de markt. Toen ik ze uit de verpakking haalde viel me gelijk wat op: de Stroüt is super soepel, de 8 segmenten konden bijna in een cirkel staan. Dit komt door de textiele verbinding die zorgt dat de body super soepel is. Dit bevordert de actie en lijkt daarom net een echte forel als deze werpend wordt gevist.

Foto_1_jesse_snoek
De eerste dag in de boot ben ik begonnen met werpend te vissen over een mooie zandplaat met een diepte van 2 tot 4 meter. Deze zandplaat ligt in een kraakhelder stuk van een water van 50 hectare. De zandplaat is rond de 30 meter lang en 5 meter breed. In deze tijd van het jaar ligt de vis vaak over deze zand plaat verspreid. Ik begon met de kleur Red Tiger te werpen in de 7,5” versie. Het eerste wat me op viel is de natuurlijke actie die de swimbait heeft. In tegenstelling tot de Biwaa SwimPike slaat de Stroüt verder uit, dit komt doordat de Stroüt een bredere body heeft, met name de kop. De swimbait gaf bijna geen weerstand. De swimbait is erg rustig te vissen en heeft weinig snelheid nodig om actie te krijgen. De actie is levensecht en lijkt op een echte forel. Nadat de vis werpend niet wilde bijten ben ik de swimbait trollend gaan vissen over dezelfde zand plaat, dit had resultaat en na nog geen 10 meter was de eerste vis binnen, op het heldere water gaf het geweldige sport en kon je de Red Tiger kleur duidelijk zien! De Stroüt werd langzaam getrold op een diepte van 1,5 meter. De vis zat keurig gehaakt. Het nadeel wat ik na een aantal vissen heb ontdekt is dat de rubberen staart nogal snel kapot gaat. De meeste vissen zaten vaak alleen aan de achterste dreg gehaakt.

Foto_2_jesse_snoek

De Stroüt is erg veelzijdig. Zelf vis ik de Stroüt ook vanaf de kant, dit omdat hij prima te werpen is. Omdat hij in verschillende gewichten verkrijgbaar is, is er voor elk water wel wat. De Stroüt 6,5” in de kleur Fario vis ik erg langzaam binnen, maar kan ook snel binnen worden gevist zonder dat de actie verandert. Het “S” patroon blijft, dit komt door de textiele verbinding stukken die de segmenten verbinden. De swimbait blijft hierdoor ook op langzame snelheden zijn actie behouden en daardoor lijkt het net een echte aasvis. Af en toe geef ik een paar tikjes met de hengel hierdoor slaat hij naar links of rechts uit, soms kan dit de vis triggeren om hem toch te pakken!

Foto_3_jesse_snoek

De swimbait zet ik ook in het donker in, in een klein ondiep stukje water achter in de haven. Hier is het maximaal 90cm. In deze kom staan waterplanten, waar de swimbait langzaam overheen gevist word. In het donker zijn de aanbeten keihard! Dit leverde ook een prima resultaat op!

Foto_4_jesse_snoek
Mijn oordeel over de Stroüt is erg positief. De swimbait is erg veelzijdig en je kunt zien dat er over na is gedacht, de details maken de swimbait helemaal af. Bijvoorbeeld de Zion dreggen die de swimbait heeft, de dreggen zijn sterk en zijn super scherp. De rubberen staart die de swimbait bevat is gelukkig ook los verkrijgbaar. De actie van de swimbait is top. Werpend in de polder of vanuit de boot, de swimbait blijft zijn werk doen: vis vangen!

Foto_5_jesse_snoek

Met vriendelijke groet,

Jesse Cuperus