Streetfishing Zwolle 2013

Streetfishing Zwolle 2013

Zondag 23 juni was het aan Zwolle om het nieuwe Streetfishing seizoen af te trappen. De wedstrijden vallen nu onder de Dutch Streetfishing Associasion en hebben zo voordelen voor de deelnemers. Lid of geen lid iedereen is welkom en met de vergunningen weer volledig verzorgd door de Zwolse hengelsportvereniging moet het ook weer helemaal goed komen.

beugeltje

Cafe het Beugeltje blijft een schitterende plek om af te spreken.

Rond acht uur verzamelen de referee’s zoals vertrouwd bij cafe het Beugeltje in de wijndragers toren. Hier staat voor iedereen een verse bak koffie klaar voor dat we ons installeren om iedereen te verwelkomen. Gevuld met positieve energie gaan we vandaag 40streetfishers een mooie dag bezorgen. Jeffrey zit weer op zijn plek en de eerste deelnemers komen binnen wandelen. Ook deze editie wordt iedereen voorzien van een product van Invincible products deze keer krijgt elke deelnemer en Rabbit jig van 10gram. Rond half tien zijn we er klaar voor 40deelnemers zijn ingeschreven en voorzien van een dagvergunning. De scorekaarten zijn zorgvuldig geschut en verdeeld over de zone’s. Na een korte uitleg van mijzelf en aanvullende info van Bart verzamelen wij ons buiten om van start te gaan.

De toeter klinkt en iedereen snelt naar de waterkant. Veel verschillende gekleurde shadjes gaan te water en je ziet de eerste aanbeten op de toppen knallen. Gemopper en gelach de eerste aanbeten zijn weer verspeeld of verzegeld. Zoeken moet je naar de vis maar dat geld voor iedereen.

baars

Al snel worden de eerste baarsjes gevangen.

snoekbaars_bart

Bart weet in het eerste uur al een aantal snoekbaarzen te vangen.

niels

Niels was de jongste deelnemer en hij wist ook nog vis te vangen.

jesse

Jesse was er vanuit Friesland ook weer bij.

paraplu

Er werd niet alleen vis vangen.

Het weer zit ons redelijk mee vandaag af en toe wat miezer of druppen maar geschikte kleding volstaat. Haha er wordt zelf een paraplu uit de Gracht getoverd die komt goed van pas. De ochtend vliegt voorbij en napratend vertrekken we richting café het Beugeltje. Twee grote pannen soep, belegde bolletjes zoet,hartig ruim voldoende en voor iedereen een glas yogo. Sterke verhalen gaan over de tafel en er worden zelfs molentje gereviseerd. Klaar voor de middag, we mogen weer.

snoek_aldo

Aldo weet een mooie snoek te verleiden die hij tussen de waterplanten zag liggen.

snoekbaars_michael

Pro Perch doet het goed op de snoekbaars.

baars_peter

Peter de Vries pielt er in Zwolle ook een paar uit.

hendrik_sellies

Local Hendrik  pakt toch ook zijn visjes weer mee.

Rutger_refs

Broertje Rutger wordt streng in de gaten gehouden door de refs.

snoek_tinus

Tinus met een snoek van 57 cm, net niet genoeg voor de grootste!

henk_van_der_steeg

Henk pakt met name in zijn tweede zone nog een paar visjes.

De zone waar ik aanwezig ben zie je toch wat meer mensen gokken op de aanwezige snoek. Volhouden en er komen nu ook mooie exemplaren boven water. Onthaken op de mat ,meten even een foto en ze zwemmen weer weg. Helaas worden we s’middags overvallen door een gigantische regen bui, toch heb ik niemand daarover horen klagen. Positieve deelnemers die allemaal van doorzetten weten, zoeken naar die ene aanbeet van de dag. Gelukkig worden er maatse baars, snoekbaars en snoek gevangen. Toch meer dan 200 vissen .. Dat is 5x zoveel als de 1ste editie en 5x zo weinig als de tweede editie. Het blijft vissen.

prijsuitreiking

Iedereen wacht vol spanning op de prijsuitreiking

De prijsuitreiking kunnen we door het opgeknapte weer mooi buiten doen. De nummers 1, 2 en 3 worden voorzien van een waardebon ter waarde van 250, 175 en 75 euro, beschikbaar gesteld door de Beet. De nummers 1,2 en 3 deden niet mee voor de extra prijzen waardoor we 6 winnaars hadden. De grootste snoek en snoekbaars werden beloond met een mooie hengelset, gesponsord door hengelsport Zunnebeld. De prijs voor de grootste baars was een hengelset met gevlochten lijn waard gesponsord door hengelsport Fly en Spin.

derde_aldo

Derde met 119 punten werd Aldo Schaap

tweede_dennis

Dennis Horvath pakt weer een tweede plek met 120 punten

eerste_bart
Ongenaakbaar met 199 punten werd Bart van de Walle eerste.

podium

Het complete podium

grootste_baars_arthur

Arthur Langstraat ving met 25 cm de grootste baars.

grootste_snoekbaars_michael

Michael Schaefer is blij met zijn DAM/OKUMA streetfishingset.

grootste_snoek_rutger

Rutger Sellies pakt toch ook weer een prijs in Zwolle.

prijswinnaars

Alle prijswinnaars van SF Zwolle

Ik wil graag iedereen bedanken voor zijn inzet en de gezellige dag. Alle referees voor de hulp, cafe het Beugeltje voor het goede onderkomen. Visserijvereniging de Hengelsport Zwolle voor de vergunningen, Zunnebeld en Fly en Spin voor de extra prijzen, Invincible products voor de mooie producten, het team van Roofvissen.eu voor de hulp en Fotorando voor de foto’s. Beet, DAM, Rovers, Rdk-Baits en Savage Gear voor de goodybag.

groepsfoto
Misschien tot volgend jaar, Fish On!

Met vriendelijke groet, Rocky van Duijvenvoorde