Streetfishing Zwolle 2012

Streetfishing Zwolle 2012

m_albertbaars
Zondag 11 november is het dan zover. Streetfishing Zwolle is aan de beurt. Wanneer wij aankomen bij de stadsgrachten van Zwolle zien wij precies hetgene waar wij al die weken op gehoopt hadden. Het water is precies de goede kleur en de stroming perfect! Overal zien wij roofblei jagen… het lijkt erop dat deze dag gaat slagen.

m_inschrijvenbaars

m_bartbaars

De eerste deelnemers stromen rond half negen binnen in een van de gezelligste kroegen van Zwolle. Speciaal voor deze dag hebben wij bij het inschrijven gelijk al wat leuke goody’s. Elke deelnemer krijgt een pet van Hengelsportzaak Fly en Spin met daarbij een speciale facebookactie en daarbij een zakje shads. Ook krijgt elke deelnemer het nieuwste product van Invincible Products: een bontje voor op de dropshot.

m_Berntbaars
Rond de klok van tien starten wij de briefing, iedereen krijgt zijn scorekaart en worden zo ingedeeld in koppels.

m_brievingbaars

51 deelnemers staan te popelen om de stadsgrachten te bevissen. En iets na 10 uur gaan we dan ook van start.

Streetfishing-Zwolle
Binnen enkele minuten worden er overal kleine snoekbaarsjes gevangen. Allemaal tussen de 15 en 25 cm. Je voelt haast de spanning in de lucht iedereen probeert van die gevreesde nul af te komen. De referees worden overal aan het werk gezet.

m_bobbaars

m_maatse-baarsbaars

m_nieuwe-baars-soortbaars  m_refereesbaars

m_rutgerbaars

m_snoekbaarsbaars

m_streetfishingbaars

Maatse baarzen en snoek die moeten zo snel mogelijk in het schepnet. Arjan de Jong tovert dan ook een snoek van 57 cm tussen de kade en een boot weg waar nog amper een schepnet tussen past.

m_Dennisbaars

m_teamworkbaars

m_timbaars

m_willembaars
Jouke vangt een aantal baarzen die net niet maats zijn en zo gaat het eigenlijk de hele morgen door. Heel veel kleine snoekbaars meldt zich. De ene dubbelvangst na de ander. Een tien minuten voor tijd hoor ik een luide kreet.. SCHEPNET!

m_rene-stambaars
Rene Stam heeft een maatse snoekbaars te pakken van 50 cm. Napratend van zijn vangst lopen wij terug naar het Beugeltje voor de lunch.

m_Diderickbaars

m_IMG_1853baars

m_joukebaars  m_kleine-sbbaars

m_kleinsbbaars

De soep is goed heet en er zijn bolletjes genoeg. Iedereen zit lekker buiten, wat hebben we mooi weer vandaag. Rond twee uur gaan we weer van start. En ook nu wordt er gelijk overal kleine snoekbaars gevangen.

m_groep1baars

De sfeer is echt om te genieten iedereen is lekker aan het vissen in het zonnetje. Het blijkt spannend tot het laatste moment want er wordt zoveel gevangen dat we het niet kunnen volgen wie er op kop staat. Als dan ook de kaarten ingeleverd worden blijkt het ook een hele klus.

m_groep2baars

m_groep3baars

m_henk-vd-steegbaars

m_henkbaars

m_henrikbaars

m_hiddebaars

Het is zover, we zijn toe aan de prijsuitreiking.

m_alle-winnaarsbaars

Er zijn in totaal 1088 vissen gevangen, waarvan er 48 maatse baarzen, 3 maatse snoekbaarzen en 1 snoek; de rest bestond uit ondermaatse vis. Ik denk zelf dat hiervan een 800 tot 900 ondermaatse snoekbaarzen was.

m_winnaarsbaars

De top drie is geworden:

1. Danny van de Sande 497 pnt

2. Marc Pellens 408 pnt

3. Jouke Buissink

Speciaal voor de top drie zijn er hengels en molens beschikbaar gesteld door Fly en Spin Hengelsport die samen met Vipmedia hoofdsponsor waren voor deze editie.

m_zunnebeldbaars

Ook hadden wij drie extra prijzen. Een waardebon beschikbaar gesteld door Hengelsport Zunnebeld:

Grootste snoekbaars: Rene Stam, 50 cm.

Grootste baars: Henrik Sellies, 38 cm.

Grootste snoek: Arjan de Jong, 57 cm.

m_dropshot-prijsbaars
Als allerlaatste hadden we nog een prijs beschikbaar gesteld door Invincible Products. Deze prijs is gewonnen door Harry de Haan. Hij was de enige met 0 punten. Harry kreeg een fles dropshot om thuis te oefenen.

m_sponsoren

Graag wil ik bedanken: HSV De Hengelsport Zwolle voor alle medewerking, Fly en Spin Hengelsport , Invincible Products en Hengelsport Zunnebeld voor alle mooie prijzen. En speciaal wil ik jullie allemaal bedanken! Zonder jullie was er niet zo’n mooie gezellige dag!

Groet, Team Roofvissen.eu

Tekst: Rocky van Duijvenvoorde
Foto’s: fotorando.nl en Invincible Products