Streetfishing Zwolle 2011

Streetfishing Zwolle 2011

Vroeg in de ochtend ligt het stadswater in Zwolle er mooi bij; het is koud, maar gelukkig droog. De opbouw gaat razendsnel; nog voordat de eerste deelnemer zich meldt staan en hangen alle vlaggen en doeken al. Wij zijn er klaar voor! Vandaag doen er 40 deelnemers mee aan een volgeboekte editie van Streetfishing Zwolle. Ook het inschrijven verloopt soepel en iedereen is na korte tijd voorzien van een dagvergunning en een scorekaart.

groepsfoto
Na eerst nog een groepsfoto en het startsignaal starten we met zijn allen voor de deur van café het Beugeltje. Het begin is veelbelovend, want reeds binnen 5 minuten wordt de eerste snoekbaars gevangen. Toch blijkt later dat het zoeken is en dat de aanbeten zachtjes en voorzichtig zijn. De grachten zijn tot de nok toe gevuld met het regenwater van de laatste dagen en het water is erg troebel. De sfeer is echter goed en dat de vangsten op zich laten wachten lijkt iedereen voor lief te nemen.

1ste vis vd dag

Eerste vis van de dag.

Extra deelnemertje…

Extra deelnemertje…

Hier en daar worden er toch wat vissen gevangen en de eerste maatse baars van de dag is voor Anja Becker, zij vangt een exemplaar van 23 cm. Plotseling krijgen we er dan nog een extra deelnemer bij; een jong, lokaal streetfishertje heeft tot dan toe alles vanachter de ramen gevolgd, is niet meer te houden en voegt zich bij de groep.

172

Harry in actie

Nogmaals de vangsten zijn taai; toch weet Dennis Horvath tegen het einde van het eerste dagdeel een mooie snoek van 60 cm te landen.

Mooie 60cm snoek voor Dennis.

Mooie 60cm snoek voor Dennis.

Lunch in een 15e eeuwse toren.

205
Zodra het rustsignaal klinkt, staat de lunch op ons te wachten; de soep is goed warm en iedereen kan zich even lekker opwarmen in een 15e eeuwse toren in kerstsferen. Dan is het tijd voor dagdeel twee met een valse start voor Tim Bruininx die zijn hengel in het water weet te gooien, gelukkig kan referee Jeffrey van Duijvenvoorde de hengel weer op vissen met een schepnet.

pech2

Tim die zijn hengel in het water had laten vallen.

pech1

Gered door de referee.

Ton snoept zijn punten bij elkaar.

Ton snoept zijn punten bij elkaar.

Jouke Buissink gaat die middag als een speer en weet zijn teller op 10 vissen te zetten. Ton Fleur snoept zijn punten ook bij elkaar met wat ondermaatse vis en net voor het einde komt er nog een maatse baars op de meetlat te liggen. Hiermee behaalt Ton samen met Rik Bekema een gedeelde 3de plaats; beiden vissen ze uiteindelijk 30 punten bij elkaar.

jouke

Jouke wordt met 50 punten tweede en Dennis eerste met zijn snoek van 60 cm! Dennis wint daarmee een gratis dag vissen met snoekbaarsgids Daan Verbruggen van www.gosnoekbaars.nl!

snoekbaars

Tijd voor de prijsuitreiking.

De Prijsuitrijking

De Prijsuitrijking

1e prijs voor Dennis Horvath.

1ste

Dennis 1ste

 

Jouke Buissink wordt 2e.

2de

Jouke 2de

 

Rik Bekema en Ton Fleur een gedeelde 3e plaats.

gedeelde 3de

Rik en Ton gedeelde 3de

 

Alle winnaars.

Alle winnaars.

Er waren nog een paar leuke extra prijzen. Zo was er de pechprijs, ofwel een Grolsch pakket, verzorgd door Café Het Beugeltje; deze ging naar Tim Bruininx. Daarnaast stelde Hengelsport Zunnebeld een waardebon van 50 euro beschikbaar voor de grootste snoek en de grootste baars. Dennis kreeg deze voor zijn snoek en Richard Foppe voor de grootste baars.

De pech prijs ging naar Tim Bruininx.

De pech prijs ging naar Tim Bruininx.

De prijs voor de grootste snoek ging naar Dennis Horvath

De prijs voor de grootste snoek ging naar Dennis Horvath

Prijs voor de grootste baars ging naar Richard Foppe.

Prijs voor de grootste baars ging naar Richard Foppe.

Graag wil ik nog Bart van de Walle bedanken voor het maken van de scorekaart en Fotorando.nl voor de foto’s. Ook een dankwoord voor iedereen van Visserijvereniging de Hengelsport, Hengelsport Zunnebeld, Invincible Products, Café Het Beugeltje, Daan Verbruggen (gosnoekbaars.nl) en ons team Roofvissen.eu voor een geslaagde editie.

rovers

Streetfishing Zwolle 2011 werd mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: Fox Rage, Reins, Rovers, Beet, Berkley, DAM, AFCPL, Pezon & Michel, Illex.
Verder dragen bij aan dit event: Gosnoekbaars.nl, Visserijvereniging de Hengelsport Zwolle, Hengelsport Zunnebeld, Invincible products, roofvisnet.nl en roofvissen.eu

Wat sfeer plaatjes….

Fanatiek.

Fanatiek.

Nathan in actie.

Nathan in actie.

Peter van de nul af.

Peter van de nul af.

Referee’s.

Referee’s.

157

Rocky van Duijvenvoorde