Snoeiharde aanbeten….

 Snoeiharde aanbeten….

Maandag 28-03-2011

Het is weer voorjaar de klok een uur vooruit en dat betekent langer licht! Gelijk maandag morgen rond een uurtje of 11 Rando aan de telefoon: “rock het is weer roofblei tijd”.
Helaas ik heb een vergadering v.d visvereniging maar als ze er zijn dan ga ik dinsdag zeker mee. Rando gaat het erop wagen tas vol met spinners en pluggen mee en natuurlijk de nodige shads.Dat het een top avond zou worden daar kwamen Rando en Arjan al snel achter.

Roofblei Roofvissen.eu (5)

Roofblei Roofvissen.eu (11)

Roofblei Roofvissen.eu (9)

Tegen de schemer komt de Roofblei helemaal los en er worden 5 grote exemplaren gevangen. Dikke roofblei dit jaar en sterk!

De spinhengels vangen de Snoeiharde aanbeten goed op. De grotere variant van de asp-spinner zorgt ervoor dat grote exemplaren toehappen.
De rattlebait geeft nog geen succes ? Er wordt vooral diep gevist je moet het kunstaas tot op de bodem laten zakken en af en toe bij het binnen draaien 2 tot 3 tellen pauzeren, dat zorgt voor de aanbeten.

Roofblei Roofvissen.eu (2)

Op de foto is duidelijk te zien dat de Aspius aspius het uitstekent doet in ons land.

dindag 29-03-2011

Je snapt het al dinsdag snel een hap eten naar binnen de hengel paraat en alle roofblei vangers uit de kast getrokken. Rando staat om 18:00 bij mij voor de deur en volgas naar onze vaste roofblei stek. Het is echt fantastisch weer! prachtig water en weinig wind. We gooien onze lijnen even in zodat de gevlochten lijn mooi soepel wordt.

Ik vis met een shimano forsemaster fine crystal carbon 3m en 20-50gr spinstok molen: shimano super 4000GTM-RA Wij vissen allebij met berkley fireline +/-5kg lekker dun zodat er ver gegooit kan worden.Een grote spelt zodat het aas snel gewisselt kan worden en een wartel om kinken v.d lijn te voorkomen.

 Roofblei Roofvissen.eu (3)

Roofblei Roofvissen.eu (10)

De eerst roofblei wordt gevangen door Rando. Dat geeft een goed gevoel en we laten het water even 10min rusten. We gooien naar het diepe, 5 tellen laten zakken en dan draaien.

Een knal op mijn hengel niet normaal zo hard heeft m’n slip nog nooit gegiert! Een misser en dan bam! Rando vangt een tweede ik daai hem snel binnen om ruimte te maken en bam! Er hangt er ook 1 aan mijn lijn een dubbel vangst! De roofblei gaat nu echt los en je ziet ze overal springen.

Even op de foto en weer door vissen. Weer een aanbeet bij Rando een hele zware vis en tegelijk bij mij een aanbeet ook een zware vis.

De tweede dubbel vangst van de avond.

Roofblei Roofvissen.eu (7)

Roofblei Rando

Roofblei Roofvissen.eu (6)

Rocky een roofblei van 73cm Rando een roofblei van 80cm

Wat een prachtige vissen de zon gaat nu bijna onder en helaas wordt het heel stil op het water. We wachten nog even af of er nog ergens een jagende roofblei te spotten valt. Tegelijker tijd door het water met rust te laten keert het speltaas weer terug op je stek. Ja een kolk in het water 30m van de krib af en goede gerichte gooi er strak overheen en YES! m’n 3de roofblei!

Het is bijna donker als ik de roofblei in handen heb een geslaagde avond met 6 mooie vissen. Voldaan gaan we terug naar de auto en de hele terugweg gaat het natuurlijk maar over 1ding

de mysterieuse Aspius aspius.

Roofblei Roofvissen.eu (8)

Groeten, Rocky.