Opzoek naar de grote snoek.

Vissen met Rocky, 10-09-2017

Na een redelijk kort nachtje, maken Rocky en ik ons klaar voor een dag vissen met de boot.
Om 07:00 uur nog een kop koffie, de laatste spullen in de auto en dan richting de boot.

De weersomstandigheden zijn super, er staat wat wind maar de lucht is strakblauw en de zon heeft zich ook al gemeld. Rond 07:35 uur ligt de boot in het water, staat alles klaar en vertrekken we, het doel voor vandaag? Mijn PR snoek proberen op te waarderen.

Eenmaal onderweg zijn de vissen al flink actief, voor, achter en naast de boot springen er één voor één aasvissen omhoog, maar dat de rovers nou ook bijten ho maar… Na een keer of 3 trollend langs de vrolijk springende aasvissen te zijn geweest besluiten we om verder te gaan, kijken of een andere stek wel wat oplevert.
We trollen rustig langs de kant wanneer Rocky zegt dat we van diep naar wat ondieper water gaan, dus ik ben bezig met het inhalen van mijn lijn wanneer mijn hengel krom slaat. Vis! Na een korte maar pittige dril komt er een mooie rivier snoek naar het wateroppervlak.

Net eronder, onthaken, foto(shoot) en na het inschatten van de grootte laten we haar weer gaan. En vol adrenaline (ik tenminste) gaan we weer door.

Na de snoek volgen er al snel een paar leuke baarsjes en het duurt niet lang voordat de hengel weer krom slaat. Na weer een flinke dril, komt er een prachtige dikke 30-er baars boven. Mijn PR baars is in the pocket!!

Nog een paar kleinere baarzen, en daarna viel het even stil met de vissen. Na nog een stuk te hebben getrold en we de waterkant hebben uitgekamd, besluiten we ergens anders te gaan dropshotten en te kijken of we de snoekbaarzen in de boot kunnen krijgen.

Rocky heeft daar geen moeite mee en haalt ze stuk voor stuk uit het water. Na vele pogingen lukt het mij ook om er 1 de boot in te halen. Geen joekels, maar vis is vis en we hebben 3 soorten!

Na de dropshot sessie besloten we om weer verder te gaan trollen en dat heeft nog een paar prachtige baarzen opgeleverd!

De wind is ondertussen flink aangezet (windkracht 4) en de vissen laten zich niet meer zien. We besluiten terug te gaan, de overkant nog even mee te pakken en daarna weer te gaan dropshotten. Rocky vangt nog een paar snoekbaarzen, maar bij mij zit dat er niet meer in helaas.

We varen terug en daar waar we vis zien gooien we de hengels uit om toch nog een poging te wagen.

Helaas is dat tevergeefs, het zit er niet meer in vandaag. Lol hebben we (de hele dag al) maar het laatste beetje gezond verstand is volgens ons weg gewaaid, dus zetten we koers richting trailerhelling.

Jammer dat het doel om mijn PR snoek te vangen niet gelukt is maar…. de vele andere prachtige vissen waaronder mijn PR baars maakten alles goed, een 2de sessie staat alweer gepland dus die PR snoek komt de volgende keer wel.

In totaal hadden Rocky en ik 25 vissen in de boot, en daar zijn we zeer tevreden mee.

De meeste baarzen zijn gevangen op lichte, strakke spinhengels tot 20 gr. Tijdens het trollen waren de Salmo Hornet 6 en de Rapala jointed shadrap de favorieten. Op de dropshot waren het vooral de 4 inch Reins G-tails die het goed deden.

Lang verhaal kort, Topdag! Prachtige vissen, mooi weer en ontzettend veel gelachen!

Rocky bedankt voor deze heerlijke dag!