Italië Meerval

Josef Meerval Italië Po (3)

 

Meerval vissen op Rivier de PO in Italië.

Als je open staat voor de wereld en je bent gek op reizen, lekker eten en vissen dan komen er soms bijzondere dingen op je pad. Afgelopen zomer kwam er wat op ons pad en ik wil dit graag met jullie delen. Het begon met een telefoontje van een vriend van ons uit Oostenrijk. Josef is de verdeler van de Hearty Rise hengels en wil graag een rondje winkels in Nederland gaan doen om de markt te bekijken. De vraag van Josef kwam toen ook of we een dag konden gaan vissen met de heren uit Oostenrijk. Nou ik had eigenlijk maar 1 ochtendje nog vrij want in de middag moest de auto geladen worden om op blackbass te gaan vissen in Italië.| We zijn met 2 boten op pad geweest. Harry en ik en onze vrienden uit Oostenrijk, Gunter en Josef. Het was een prachtige ochtend en ik raak met Josef aan de Praat; “waar ga je naartoe op vakantie Rocky?” Nou wij gaan naar Italië Josef, aah daar ben ik over twee weken ook! Om een lang verhaal kort te maken, mijn gezin en ik werden uitgenodigd om op visite te komen en ik om meerval te gaan vissen.

Meerval vissen Italië Po (9)

Zo gezegd zo gedaan. Na twee weken actief gevist te hebben aan het Bolsena meer pakken wij onze spullen om een reis te gaan maken naar het noorden van Italië. Josef heeft voor ons een appartement geregeld en wij gingen vol verwachting die kant op.

Meerval vissen Italië Po (14)

Als wij aankomen is het snik heet, pff wat een rust en een prachtige omgeving. We worden voorgestelt aan Harry (haha dat is toevallig) de eigenaar van Casasiluro. Een Meerval kamp aan de rivier de Po. Ik ben er blanco ingegaan en eerlijk gezegd wat een stoer gebeuren hier! Dikke boten op een keiharde stromende rivier. Grote bbq’s en hardcore meerval vissers!

Meerval vissen Italië Po (5)

Meerval vissen Italië Po (6)

Meerval vissen Italië Po (1)

Harry gaat ons voor in zijn 4×4 om ons naar het appartementje te brengen. 10 min later komen wij aan bij een prachtig italiaans gebouw en hij stopt, opent de deur en zegt “kom”. Wij lopen mee naar binnen en met een knipoog worden ons de sleutels overhandigd van een volledig ingericht appartement met 3 slaapkamers een woonkeuken, woonkamer en een mooie schone badkamer, wat een genot.

Meerval vissen Italië Po (39)

Meerval vissen Italië Po (35)

Meerval vissen Italië Po (36)

Ik ga nog even snel naar een hele grote supermarkt zo,n 5 minuutjes van het huisje vandaan in San Benedetto Po en tevens zo’n 2km vanaf het kamp. Vrouw en kind zijn gesetteld en ik word zo opgehaald voor een nachtsessie Meerval vissen.

Meerval vissen Italië Po (25)

Daar gaan we, Meerval vissen!

We pakken onze spullen bij elkaar en vullen de boot met eten, drinken en de slaapzakken. Er worden 2 boten klaar gemaakt, 1 voor de klanten van Casasiluro met een gids die tevens een maat van Josef is en Josef en ik gaan met de boot van Josef zelf. Dikke hengels van Josef staan opgetuigd met heftige wartels, en hele stevige lijn. De stroming is erg hard en de rivier staat helaas 12m lager dan normaal. Dit betekend dat alle vis in een smalle strook is gepropt en daardoor zie je echt overal vis springen, harders, snoekbaars en hele grote roofblei zijn er in overvloed. Helaas betekend dat dat de meerval volgevreten is in slechts enkele minuten per dag.

Meerval vissen Italië Po (11)

De bun zit vol met snoekbaars, harder, karper en roofblei. Prachtig aas. We varen een stuk stroomafwaarts en verkennen een brede bocht in de rivier, een steile rotswand met grillige taluuds en op de sonar zien we hele vette signalen. We gaan voor anker en er worden stuk voor stuk hengels uitgevaren met prachtig aas en elke stek is doordacht. De breekstaven gaan om de toppen en ook piepers en belletjes worden gemonteerd.

Meerval vissen Italië Po (30)

Meerval vissen Italië Po (27)

Meerval vissen Italië Po (31)

We drinken een aantal ijskoude biertjes (rattler 2%) en gaan dan slapen. Wat een nacht! Spanning, donker en snurkende mannen maar helaas geen beet.

Meerval vissen Italië Po (32)

Terug gekomen bij het camp wordt er door Harry een echt pittig italiaans bakje koffie gezet in 1 van de splinternieuwe boothuizen.

Josef Meerval Italië Po (5)

Dit zijn stevige aluminium woonboten die perfect zijn voor het slapen en vissen op rivier de Po.

Poging 2

Zo na een heerlijke dag van chillen in en rond het huisje maak ik me spullen klaar voor een 2e sessie. We gaan actief jagen op meerval.

Meerval vissen Italië Po (24)

De hengels zijn nu voorzien van takels met een dikke aasvis en deze gaan we verticaal vissen op een aantal hotspost.

Meerval vissen Italië Po (23)

We komen aan bij een grote brug en na enige uitleg gaan we ervoor, o wat is dit spannend.

Meerval vissen Italië Po (16)

Meerval vissen Italië Po (18)

Ik heb een roofblei van een 50cm aan de hengel die zo af en toe volledig in paniek raakt en zelfs 2x een tik krijgt van waarschijnlijk een aftastende meerval. Echt alles wordt uit de kast gehaald en echt overal om ons heen zijn miljoenen harders. Af en toe vluchten ze massaal en in het licht van onze lampen zien we ze overal springen. Je hoort af en toe een soort ploemp en dat zijn de meervallen die alleen maar even hun bek los doen en zo weer gevuld naar de bodem zakken.

Meerval vissen Italië Po (19)

Helaas ook deze avond geen geluk en bleef het bij wat stijgers op het scherm. Het laatste uurtje vissen wordt er nog even op snoekbaars gevist met jigs en dikke shads maar ook de snoekbaars werkt niet mee.

Wat een ervaring!

De beleving en de nieuwe ervaringen zijn alleen al prachtig, 2 dagen met zoveel nieuwe mogelijkheden. Het huisje en het verblijf bij Casasiluro zijn echt geweldig. De visserij is wat moeilijker dan in Spanje en de elementen zijn veel ruiger. Ik ga zeker hier nog een keer heen om een week op de slijmjurken te vissen. mwaa….of wordt het dan gericht op de snoekbaars en enorme roofblij. Wij hebben ons in ieder geval enorm thuisgevoeld. De slogan: Als gast gekomen, Als vriend gegaan! is hier zeker van toepassing.

Bij deze wil ik ook Josef en Harry enorm bedanken voor het verblijf en de prachtige ervaring.

Groeten Rocky.

casasiluro roofvissen.eu

 

 

nog even wat foto’s van Josef eerder die week en na mijn vertrek…

Josef Meerval Italië Po (6)

Josef Meerval Italië Po (4)

Josef Meerval Italië Po (2)