Het Verslag Blade Only 2.0

Blade only 2.0

De 2e editie van Blade only zit er weer op!

“Genoten van de relaxte sfeer en gezelligheid, volgend x zijn we er zeker weer bij”

“Super dagje. Top geregeld weer”

“Was een topdag. We hebben er dik van genoten!

Tja……, zomaar een aantal reacties waar je gewoon blij van wordt en het geeft aan dat we lekker bezig zijn zullen we maar zeggen.

Super was het ook dat één van de dames de heren het nakijken gaf en er met de 1e prijs van doorging, door gewoon even haar PR snoek van 111cm  te vangen tijdens Blade only 2.0.
Hoe gaaf is dat!

Het traileren van 18 boten verliep soepeltjes en vlot, ook omdat iedereen elkaar voort hielp. Na een korte briefing, konden de goodie bags, blikjes fris en candybars gepakt worden en was het gaan………!

Voor de 18 deelnemende bootteams lag er een mooie visdag in het verschiet, omdat het de afgelopen dagen aanmerkelijk afgekoeld was en ook de watertemperatuur weer was gedaald naar ca. 20C. Dit nadat het eerder die week nog tropisch was geweest.

De uitdaging zat hem deze dag vooral in de aantrekkende wind, die uiteindelijk 5-6Bft aantikte. Het bleek voor menigeen zoeken geblazen, maar toch kwamen de eerste meldingen rap binnen. Sterker nog, de eerste meter was al binnen 15 minuten een feit.

Nadat Rocky en ik de spullen rondom de trailerhelling weer vlot hadden ingepakt, konden we zelf ook van start  en wel in een supergave boot. Jacco Willemsen stelde ons zijn “fully equiped” Navionics Lund 1675 ProGuide met 80PK Mercury BBM ter beschikking.

De eerste drift leverde ons aan het eind een 70-er op, die werd gevangen op een Nutbuster spinnerbait. Want het is natuurlijk ook voor ons gewoon “blade-only”.

Daarna was het even zoeken geblazen. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om even trollend een plateau af te vissen op zoek naar…. snoek.

Toen dit een paar aanbeten/lossers uitlokte, was het tijd om de boot te positioneren voor een lange drift.

De windrichting was perfect, zodat de elektromotor niet nodig was (toch wel een pré, vonden we zelf) en we de boot alleen met een tweetal driftzakken hoefden af te remmen om een driftsnelheid van ca. 1,3km/u aan te houden. Voor ons acceptabel, gezien de krachtige wind.

Dit leverde ons met enige regelmaat een snoekje of aanbeet op, waarbij Rocky zijn DC-8 spinner van een vuurdoop voorzag en er een paar snoekjes op ving. De formaten waren niet fors, maar hé we vingen vis en het was gezellig en slap ouwehoeren geblazen.

Ondertussen kwamen er met enige regelmatig vangstmeldingen binnen en in de loop van de middag leek er sprake van een bijtmoment, want de één na de andere melding werd netjes per whatsapp gemeld.

Uiteindelijk was het voor ons als organisatie tijd om richting verzamelplaats op het Piereiland te gaan. Om 15.30 was de Blade only 2.0 ten einde en was het zaak de vangstmeldingen netjes te rangschikken van plaats 10 naar 1.

Dankzij de sponsoren was er sprake van toch echt een fraaie prijzentafel en een goodybag met magazine van de snoekstudiegroep en een mooie Navionics cap voor iedereen.
Er waren 10 mooie prijzen te verdelen!

De top 3 werd gevormd door een drietal metersnoeken. Nico Hekert en Niels van de Polder mochten de 2e en 3e prijs verdelen met hun metersnoek van 102cm.

Niels met zijn prachtige 102cm.

Nico met zijn 102cm mooi getekende Snoek

Zoals reeds in het begin vermeldt ging een dame aan de haal met de eerste prijs. Danielle Prinsze ving haar PR, een prachtige zomersnoek van 111cm en was daarmee de terechte winnaar van Blade only 2.0!

Deelnemers, Navionics, Zunnebeld Hengelsport, Spro, QFishing, Snoekspinners.nl, Roofvissen.eu, Nauta’s boatshop, Veluwemeerpension, Snoekstudiegroep.
Super bedankt voor jullie deelname en sponsoring!

Top 10

1      Daniëlle Prinsze
2/3 Nico Hekert
2/3 Niels van de Polder
4     Alexander van de Vreugde
5     Frank Helming
6     Gerrit van Dijk
7/8 Marcel Hoekman
7/8 Niek Fleuren
9     Mark Lubberts
10   Johan van Beusekom

Rocky en ik zeggen….., tot volgend jaar op de Blade only 3.0!

Groet’n

Jarno Dingerink

Snoekspinners.nl

Deze fantastische vliegshow was speciaal voor de blade only deelnemers..