Gerrit en Mark op de Blade Only 2.0

Zondagochtend 25 juni.

BLADE ONLY 2.0

Om 05:00 uur gaat de wekker. Snel opstaan, ontbijten en aankleden.
Snel de hengels en het kunstaas voorzien van een ‘’Blade’’ in de auto, want Mark en ik vissen samen de ‘’Blade only 2.0’’ wedstrijd.

Het is een boot wedstrijd op het Veluwemeer waar alleen met kunstaas met een Blade gevist mag worden.
Snel richting de carpoolplek in Wezep waar Mark mij oppikt, om van daaruit naar de trailerhelling in Nunspeet te gaan.

Daar aangekomen staat er al een hele rij boten te wachten tot de poort om 07:00 uur open gaat.
Zo snel als iedereen kan worden de boten te water gelaten en de auto’s geparkeerd.
Rond 08:30 uur een kleine begroeting en uitleg van Jarno en natuurlijk het uitdelen van de goodie-bag met 2 stuks kunstaas en een snack met wat drinken.

Eindelijk kunnen we weg en we mogen vissen tot 15:30 uur. Daarna moeten we ons verzamelen op een eiland voor de prijs uitreiking.

Mark en ik hebben een plan bedacht om gelijk richting Harderwijk te gaan om de havenopeningen uit te gooien. Daarna naar een paar stekken waar we fonteinkruid wisten te staan.
Op de eerste stek gelijk gooien met de spinners en spinnerbaits en zo langzaam de oevers uitkammen.

Helaas bleef het rustig en doen we wat kleins aan de spelt. Een 10 grams spinmad, en dan na een paar worpen, BAM de hengel krom, na een korte dril zie ik een grote schim, maar helaas loste ik haar vlak voor de boot.

Na een kort baal momentje haakte Mark zijn eerste snoek op de Biwaa divinator-X deze is met 78 cm een goed begin, op naar de volgende stek.

Nu besluiten we om een drift te maken langs een mooi talud vol fonteinkruid, en deze uit te gooien met spinnerbaits. Weer is het raak voor Mark, er volgden twee snoeken. Een ervan hapte toe en deze zat mooi gehaakt. Snel het net in het water en scheppen, zo die is binnen. Snoek nummer 2 is met 83 cm iets groter dan de vorige, niet de hoeveelheid maar de grootste, daar gaat het om in deze wedstrijd.

Ik had aan  mijn steunhengel de Hell-hound jig hangen. Deze ging maar 30cm onder het wateroppervlak door en mooi net over de planten heen.

Na een mooie drift zie ik de top van mijn steunhengel op en neer stuiteren, ja hoor mijn eerste snoek is ook binnen. Deze is met 75cm niet de grootste maar ik ben er blij mee.

We gingen nu op de rand van de vaargeul wat slepen en weer krijg ik een klap op mijn top. Een mooie iets kleinere snoek van helaas maar 73cm.

Deze tactiek bleek wel de goeie want al snel is nummer 3 aan de beurt. Deze voelde groter aan en dat bleek die ook te zijn. Maar helaas vlak voor de boot schiet de haak los, gelukkig had Mark het net al in het water en kon haar gauw scheppen. Met 88cm is dit de grootse van de dag voor mij.

De laatste 2 uur is het rustig bij ons en zo langzaam aan gaan we de kant van het eilandje op voor de prijsuitreiking.

Uiteindelijk hebben we samen goed gepresteerd met een 9de plaats voor Mark en een 6de plaats voor mij.

Hier bij wil ik  Jarno en Rocky bedanken voor de goede organisatie en de sponsoren voor het mooie prijzen pakket.

 

Gerrit en Mark