Duo Realis Crank M62 5A

Duo Realis Crank M62 5A

 

Realis Crank Roofvissen.eu 1

 

De Realis Crank M62 5A is een crankbait in de Realis serie van het Japanse merk DUO. Deze drijvende hardbait is 62mm lang en weegt ongeveer 14,3 gram. De diepte is o.a afhankelijk van je lijn keuze, hoe dunner de lijn hoe dieper de Realis Crank loopt. Hij is op veel verschillende dieptes te vissen en haalt werpend met gemak de 2 meter, maar is ook rond 1 meter diep prima te vissen. De plug is in diverse maten te verkrijgen, zo is hij verkrijgbaar in 65 mm en 87 mm. De dieptes variëren van 3 tot 7 meter diep. Aan diversiteit van kleuren is ook geen gebrek. Van hele felle tot mooie natuurlijke kleuren. er is voor elk wat wils.

 

Realis Crank Roofvissen.eu 2

 

Een groot gedeelte van de DUO hardbaits bevat het Advancend Weight System. Voor in het aasje bevindt zich een magneet die een kogel vast houd. Tijdens de worp schiet een kogel naar het achterste gedeelte, dit is dan het zwaarste punt van het aasje en dit zorgt ervoor dat het aasje een betere balans heeft in de lucht waardoor je dus erg precies en ver kan werpen. Zodra de plug het water raakt rolt de kogel weer tegen de magneet aan deze houd de kogel op z’n plek. Op deze manier is de plug perfect uitgebalanceerd.

 

Realis Crank Roofvissen.eu 3

 

In de praktijk heb ik de Crankbait gevist met een hengel van het Japanse merk ‘’Major Craft’’. In dit geval de Major Craft ‘’Speedstyle’’ met een werpgewicht van 7 tot 21 gram. Hiermee kon ik de plug perfect weg zetten. De lijn keuze die ik aanraad is fluorocarbon. Ik gebruikte hiervoor de ‘’Nogales Gran 8LB fluorocarbon’’, dit is een erg fijne combinatie voor het werpend vissen. Dit komt vooral doordat fluorocarbon gladder is dan bijvoorbeeld dynema en het vliegt dus door de lijnogen. Ook is fluorocarbon zwaarder en zul je dus sneller en meer diepte bereiken. Ondanks de lichte lijn keuze heb ik geen moeite gehad bij het drillen van snoeken. Als je de slip goed hebt afgesteld valt het drillen reuze mee en heeft de Speedstyle nog genoeg kracht over. Dat bewees zich wel bij deze snoek.

 

Realis Crank Roofvissen.eu 4

 

De Realis Crank  is een erg fijne plug voor het werpend vissen. Hij kan lange afstanden halen, komt snel op diepte en heeft een erg verleidelijke actie. Ik heb de plug gevist op een lange zandbank van rond de 2,5 meter diep. Werpend vanuit de boot ging het perfect. De manier waarop ik hem vis is dat ik de plug op de gewenste diepte laat komen, dit gaat erg snel waardoor je langer in de “strike zone” vist, als volgt draai ik hem langzaam binnen en de plug stuitert op de bodem of net boven de bodem. Op deze manier zullen de rovers verleid worden door z’n waggelende actie en het getik van de kogel binnenin de plug.

 

Realis Crank Roofvissen.eu 5

 

Ook trollend werkt de crankbait erg goed. Vooral in de zone’s waar je niet snel mag varen is het soms nog wel eens de moeite waard om te trollen. Aangezien je toch langzaam vaart kun je prima proberen vis te vangen. Ook hier is de Crankbait super om kort achter de boot in het schroef water te vissen. Op deze manier kwamen er nog verschillende rovers kijken waaronder een mooie snoekbaars.

 

Realis Crank Roofvissen.eu 6

 

Tijdens het vissen op taaie dagen kwam er toch vis uit op plekjes waar we al heel vaak langs gevist hebben. De Crankbait wist er toch vis te verleiden.

Realis Crank Roofvissen.eu 7

Bedankt voor het lezen

Met vriendelijke groet,

Jesse Cuperus

duo realis crank Roofvissen.eu