De Megalodon van ShadXperts.

De Megalodon van ShadXperts.

profielfoto-megalodon

Sinds kort heeft PikeXL de shadXperts collectie onder hun vleugels genomen.
Een van de shads die daar onder valt is de Megalodon. Deze shad is verkrijgbaar in 12 en 15 inch.
Deze is in een diversiteit aan kleuren te verkrijgen.

Toen ik de Megalodon voor het eerst in handen kreeg dacht ik, wat een mooie grote shad, maar er is niks bijzonders aan dit model. Gewoon weer een standaard glad model shad zonder ribbels of aparte vormen erin.
Totdat ik er mee ging vissen.
De actie is zeer variërend. Bij verschillende snelheden krijg je ook verschillende actie,s.
Bij een normale snelheid flankt hij mooi van links naar rechts en de staart rolt keurig 360 graden om z,n as. Bij hogere snelheden krijgt de shad onverwachte omwentelingen en is dus onvoorspelbaar. Dit kan een goeie trigger zijn voor volgende snoeken. Ook bij het stil laten vallen en daarna weer op snelheid laten komen van de shad krijg je een onvoorspelbare actie. Met een lichtere loodkop is de megalodon ook prima werpend te vissen.

 groene-megalodon

De eerste keer dat ik ermee viste was tijdens een wedstrijd. We vingen erg slecht die dag en later op de dag zijn we gaan slepen met de Megalodon. Tijdens het slepen de shad af en toe naar de bodem laten vallen en weer optikken. Dit leverde een 5-tal vissen op waaronder een dikke meter+ vis. Vanaf dat moment was ik verkocht en had enorm veel vertrouwen gekregen in de shad.

harry-met-de-eerste-meter-482x1024

De eerste keer met de megalodon vissen en gelijk een dikke metervis erop vangen.

Inmiddels heb al ik diverse mooie snoeken gevangen op deze ‘’gewone’’ maar toch zeer variërende shad. Ik kan dan ook over de kwaliteit van het rubber zeggen dat deze erg goed is. Het is een zeer stevige shad die na een paar aanbeten wat scheuren kan vertonen maar wel erg goed in vorm blijft. Ook de actie blijft gewoon goed en met een potje Mend-it zijn alle scheurtjes zo weer te verhelpen.

mend-it

De montage die ik gebruik is een zware loodkop van rond de 100 gram. Dit om de shad goed op diepte te kunnen krijgen. De loodkoppen van VMC zijn hier zeer geschikt voor. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Het model dat ik gebruik zijn de Barbarian Jighead en de extra zware ronde loodkop. De Barbarian Jighead is voorzien van een punt zodat deze snel naar de bodem valt en dus lekker diep gevist kan worden.

Ik heb er zelf een takel gemaakt voor de Megalodon. Takels kan je ook kant en klaar kopen maar daar heb ik in het verleden nog wel eens een slechte ervaring mee gehad dus ik maak ze altijd zelf.

Ter illustratie hieronder mijn montage die ik gebruik voor de Megalodon.

montage-1

Alle benodigde materialen

 montage-2

Ik snij bij het gebruik van deze loodkop het puntje van de shad af, zodat deze mooi aansluit op de loodkop. Eventueel kan je er nog een druppeltje secondelijm tussen doen om de boel extra goed vast te zetten.

montage-3

Past perfect

montage-4

Uitmeten van de stalen onderlijn en het bevestigen van de splitring waar de dreg aanhangt.

Ook bevestig ik een stalen pennetje aan de splitring. Dit pennetje drukken we in de shad zodat de dreg helemaal vrij komt te hangen. Dit vergroot de inhakingskans aanzienlijk tijdens een aanbeet.

montage-5

De achterste dreg uitmeten en vastzetten.

montage-6

En klaar is de hele montage

 montage-8

Gereed om mee te vissen.

 megalodon-1

Dit is mijn manier van vissen met de Megalodon van ShadXperts.

Er zullen vast nog meer variatie,s zijn om deze shad goed tot zijn recht te laten komen, maar ik heb hiermee in ieder geval al flinke successen geboekt.

 megalodon-2

Dus voor een ieder die ermee aan de slag gaat, veel succes en pak een bak.

De Harry