De Harry

Als klein jochie van een jaar of tien stond ik al aan de waterkant met wat shads te smijten en wist ik mijn eerste snoeken te vangen.

Ook het vissen met een levend visje onder een dobber (wat toen nog kon) vond ik een van de mooiste dingen om te doen. Altijd leuk om te zien hoe het visje ineens hard begint te zwemmen omdat er een rover achter hem aan zit, waarna deze gretig gegrepen werd en de dobber hard onder knalt.

Toen ik wat ouder werd ben ik veel met dooie visjes op snoekbaars gaan vissen in de IJssel en heb op deze manier veel mooie snoekbaarzen naar boven mogen takelen. Toen kwam de pubertijd om de hoek kijken en is het vissen een beetje achterwege geraakt. Maar nu sinds een jaar of vijf heb het roofvis virus weer flink te pakken. Vooral de snoek is favoriet. Ook werd er een bellyboat aangeschaft en inmiddels heb ik ook een eigen boot. Ik ben me vooral wat meer gaan richten op de grotere vissen. Het is me dit jaar dan ook gelukt om mijn eerste snoeken boven de 120 cm te vangen. Mijn PR staat momenteel op 124 cm. Wat is het heerlijk om een strijd aan te gaan met zo’n monster en die daarna weer terug te zetten in haar element.

Techniek: Werpen en trollen met groot kunstaas, fireball, statisch en met dobber doodazen, vliegvissen, dropshotten

Fieldtester: Pike XL groot kunstaas
TEAM Heartyrise

Snoek: 124 cm
Snoekbaars: 93 cm
Baars: 48 cm
Roofblei:  76 cm
Meerval: 105 cm
Steur: 119 cm