Roofviswedstrijd “deNieuweVispas 2016” 5e editie.

Roofviswedstrijd “deNieuweVispas 2016” 5e editie.

Kaag en Braassem

Het betreft een non-profit roofviswedstrijd op en rondom de Kagerplassen en Braassemermeer. De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door sponsoren en inzet van vrijwilligers. Verder onderschrijft de wedstrijd de aanschaf van de nieuwe vispas en promoten wij het “catch and release” principe.

Het is een wedstrijd waar sportiviteit en passie voor het roofvissen centraal staan. Het water is wel zo groot en divers dat er ieder jaar veel roofvis wordt gevangen, met alle door Sportvisserij Nederland toegestane vismethoden.

 Snoek 103cm

De grootste snoek tot nu toe gevangen tijdens deNieuwevispas, 103 cm voor Dennis van Maanen. Wie stoot Dennis van de eerste plaats in de Hall of Fame!

De inschrijving is geopend.

De inschrijving is begonnen, zaterdag 30 Januari 2016 is het weer zover. Na het succes van voorgaande jaren zal er weer om “de eer” gestreden worden op en rondom de Kagerplassen en Braasemmermeer, dankzij medewerking van Leidse Hengelaarsbond, (welke wij in het bijzonder willen bedanken voor hun extra inzet en beschikbaar stellen van hun clubhuis), HSVdeleede en Sportvisserij MidWest Nederland die elk jaar de juiste vergunningen leveren.

De eerste koppels hebben zich alweer ingeschreven. Er is nog plaats voor meerdere teams en wij zien jullie inschrijving dan ook graag tegemoet. Doordat dit jaar de prijsuitreiking in het clubhuis van de Leidse Hengelaarsbond wordt gehouden, kunnen we het deelnemersveld uitbreiden. We hebben de limiet op 50 teams gesteld.  Uiteraard is er dit jaar weer het CaptainsDiner van Bas (Petit Restaurant de Valk) tijdens de prijsuitreiking.

In tegenstelling tot voorgaande jaren, kunnen alle deelnemers hun auto’s en trailers voor de deur van de Leidse Hengelaarbond parkeren.

Schrijf je snel in! Vorig jaar zaten we met 35 teams binnen vier weken na aankondiging van de inschrijving vol.

De “Eer” en de Prijzen

Wie gaat dit jaar de titel “Mannen van Eer” veroveren. Vorig jaar waren Freek Cox en Jeroen van der Kroft de winnaars.

Winnaars 2015 vinnig

Freek Cox en Jeroen van der Kroft, “mannen van Eer” deNieuweVispas 2015

 

Naast vier prijzen voor totaallengte, zal ook gestreden worden voor grootste snoek, grootste baars, grootste snoekbaars, meeste vissen en mooiste foto.

Dit jaar hebben we weer goede sponsoren waaronder;

 • – Abu Garcia
 • – Berkley
 • – Pike XL
 • – Fox Rage
 • – Next level Fishing
 • – Hengelsport Leiden
 • – Hengel Discount Gigant
 • – Hotspot Fishing
 • – Sam’s Hengelsporthuis
 • – Hengelsporthuis Henk Teunissen
 • – De Leidse Hengelaarsbond

Welke een aantal fantastische prijzen ter beschikking hebben gesteld. De inschrijfkosten bedragen € 55,- per boot (dus € 55,- voor 2 personen = 4 hengels), dit is inclusief een overheerlijk diner (een Captains Diner) met drankjes tijdens de prijsuitreiking in het clubhuis van de Leidse Hengelaarsbond. Voor meer informatie over deze wedstrijd verwijzen wij naar www.vinnig.nl , hier lees je alle wedstrijdinformatie en hoe je jezelf kunt inschrijven.

Baars 48cm

Hans Ruigrok classificeerde zich vorig jaar in de categorie baars (48cm) op nummer  één in de Hall of Fame van deNieuweVispas

 

“Mannen van Eer”… We zien jullie op 30 januari aan de Zijldijk!

Klaas Hoogduin en Danny Sin

 

logo_vinnig